søndag 10. oktober 2010

Cupcakes

I helgen har jeg prøvd meg på en oppskrift fra en herlig kokebok full av nydelige cupcakeoppskrifter. Jeg elsker jo sjokolade, så da falt valget naturlig nok på disse. Jeg hadde ikke bakekakako, så brukte vanlig kakao - derfor ble smaken noe mektig synes jeg. Men konsistensen var herlig og topping er jo en slager! De var i tillegg var enkle og raske å lage!
Oppskrift
12 mellomstore eller 24 mindre cupcakes3,75 dl hvetemel
1dl kakao
1,5 ts bakepulver
1ts ekte vaniljesukker
125g romteperert smør

2,5 dl muscovadosukker (kan fint bruke brunt sukker istedet!)
2 egg
1 dl melk
o,5 dl creme fraiche eller rømme


1. Sett ovnen på 175grader
2.Bland det tørre sammen
3.Pisk smør og sukker hvitt
4.Tilsett egg, ett av gangen i det våte
5. Bland det tørre i, vekselvis med melk og rømme

6. Hell røren i papirkledde muffinsformer
7.Stekes i ca. 20-25min

8. Avkjøl før du har på glasurenJeg laget en enkel glasur, hvor jeg blandet ett beger med philadelphiaost og melis - rørte til en fast konsistens. I oppskriften, skal det i tillegg tilføres 1ss ekte vaniljesukker, 0,5 dl melk og 75g smør.

Den enkle varianten min, passet helt fint synes jeg!

Velbekomme!

klem ellen

1 kommentar:

Elin Sundström sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Varme hilsen,

Elin, Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Søk i denne bloggen

Velkommen tilbake!